Halloweenowe „gały”


Halloweenowe „gały”,  albo jak to woli gałki oczne, bo przecież nie oczy, brzmi bardziej przerażająco i w upiornym, Halloween klimacie.

To słodka przekąska na Halloweenowy wieczór przy „krwawym” drinku.

Halloweenowe "gały"

Składniki na 10 szt.:

  • 250 g białej masy cukrowej
  • 5 szt. kandyzowanych wisni
  • czarny barwnik w żelu
  • 1 łyżeczka czerwonego barwnika

Halloweenowe "gały"

Wykonanie:

  1. Masę cukrową podzielić na 10 kawałków i uformować 10 kulek.
  2. Na srodek każdej ułożyć połówkę wisienki, lekko wcisnąć.
  3. Na srodek wisienki wycisnąć czarny barwnik żelowy i spłaszczyć.
  4. Czerwonym barwnikiem wykończyć „gały” /patrz zdjęcie !/
  5. Podawać z czerwoną lemoniadą lub czerwonym drinkiem.

Smacznego 🙂

Halloweenowe "gały"

15 myśli w temacie “Halloweenowe „gały”

  1. Dorota ;) 30 października 2013 / 21:56

    Krwawo i upiornie…fantastyczne gały jak dla mnie idealne określenie 😉

    Polubienie

  2. ewelina 3 listopada 2013 / 20:25

    jeszcze jestem pod wrazeniem ostatnich kulinarno-hallowenowych wypiekow, a tu kolejny przysmak z „horroru”. Samanto w tym roku zaserwowalas nam prawdziwa uczte hallowen, na ktorej strasznie chcialabym sie zanalezc, pozdrawiam;-)

    Polubienie

    • Jolanta Starys 7 listopada 2013 / 16:31

      Cieszę się, choć niewiele tych przepisów, to może mogłam zachęcić do zabawy zarówno dorosłych i dzieci, pozdrawiam 🙂

      Polubienie

  3. Kasia 8 listopada 2013 / 19:46

    Wooow! Ale gały! Super pomysł na halloweenową imprezę!

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s