Morelowa przekąska


Cos niezwykle szybkiego do przygotowania, a zarazem smaczna przystawka, to morele faszerowane serem pleśniowym „camembert”. Oczywiście można użyć każdego innego sera pleśniowego, sera ricotty czy zwykłego twarożku. Jeśli gracie w brydża, to bardzo  polecam morelową przekąskę, a podana z orzeszkami smakuje wyśmienicie.

Morelowa przekąska

Składniki:

  • 250 g suszonych moreli
  • 180 g sera „camembert”
  • orzechy pistacjowe

DSCF6284

Wykonanie:

  1. Morele naciąć  wzdłuż i w srodek każdej nałożyć po płaskiej łyżeczce sera.
  2. Podawać z orzechami pistacjowymi lub słonymi.

Smacznego !

autor: Samantha

Morelowa przekąska

44 myśli w temacie “Morelowa przekąska

  1. Ania 8 czerwca 2013 / 07:33

    Nie miałam pojęcia, że morele można nadziewać 🙂

    Polubienie

    • Samantha 11 czerwca 2013 / 20:11

      Można i również z innymi serami, to swietna przekąska, zachęcam do zrobienia 🙂

      Polubienie

  2. madlene17 8 czerwca 2013 / 19:07

    Oryginalne połączenie:) Do tej pory jadłam ten ser tylko w towarzystwie winogron i orzechow ale jak tak patrzę na Twoje zdjęcie to myślę, że morelowa wersja także by mi przypadła do gustu:)

    Polubienie

  3. palluina 9 czerwca 2013 / 11:18

    To połączenie jest świetne 🙂 ja do tego daje jeszcze sałatę i orzechy włoskie – sałatka palce lizać ;D

    Polubienie

  4. Dorota;) 9 czerwca 2013 / 13:14

    znakomita przekąska…łatwo, szybko i smacznie;)

    Polubienie

  5. gin 9 czerwca 2013 / 17:00

    W brydża nie grywam, ale kilka takich morelek to bym podjadła 😉

    Polubienie

    • Samantha 11 czerwca 2013 / 20:35

      Lekko słodka morela z pleśniowym serem, to naprawdę smaczne połączenie, warto spróbować 🙂

      Polubienie

    • Samantha 11 czerwca 2013 / 20:37

      O tak z daktylami na pewno też wyśmienicie smakuje ! Pozdrawiam 🙂

      Polubienie

    • Samantha 11 czerwca 2013 / 20:38

      och co za miłe porównanie, szkoda tylko, że tak nie smakują 🙂 Pozdrawiam !

      Polubienie

    • Samantha 11 czerwca 2013 / 20:40

      Bardzo miło, dziękuję, rzeczywiście prosta przekąska, choć trochę zapychająca, ale wlasnie o to chodzi ! 🙂

      Polubienie

  6. Ewelina 12 czerwca 2013 / 20:16

    Choc nie przepadam za serem plesniowym, to jednak zaciekawil mine smak polaczenia go z morelami, chyba sie skusze……

    Polubienie

  7. Krystyna 13 czerwca 2013 / 06:06

    Nie spotkalam sie jeszcze z ta przekaska, ale wydaje sie byc smaczna ! Pozdrawiam.

    Polubienie

    • Samantha 15 czerwca 2013 / 20:21

      Bardzo popularna, niezwykle wyrafinowana, dosyć sycąca, jednym słowem polecam ! 🙂

      Polubienie

  8. Kasia 14 czerwca 2013 / 08:11

    Suszone morele i camembert? Bardzo ciekawe połączenie! Na pewno wypróbuję!

    Polubienie

  9. 123123 16 czerwca 2013 / 14:19

    Zrobiłem, podałem, każdy spróbował i więcej do tego nie podszedł. Za to pistacje poszły w minutę!

    Polubienie

    • Samantha 18 czerwca 2013 / 19:51

      Nie będę odpowiadać na ten anonim, nie wiem komu ? I nie przestanę się już chyba dziwić ludziam takim… bez twarzy i nazwy !

      Polubienie

      • 123123 4 lipca 2013 / 06:39

        Robię kolejną imprezkę, szukam nowych pomysłów i sobie pomyślałem „a zerknę jak tam mój wpis”…Focha mi strzeliłaś Pani Samantho? Nie będę się logował dla jednego przepisu, znalazłem Pani propozycję przez google>zmiksowani. Mi się wydaję, droga Pani, że mój komentarz jest cenniejszy niż kolejne „PYSZNE, CHOCIAŻ NIE PRÓBOWAŁAM”. Ja zrobiłem i raczyłem tym swoich 11 gości, więc jakoś wpłynął Pani post na mój świat i ja bym się cieszył na Pani miejscu oraz polecił ewentualnie inne przepisy. To w temacie moreli dodam że lepiej smakują jak są zimne…takie głównie jadłem jak mi zalegały 4 dni w lodówce.
        Pozdrawiam! #Jack

        Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s