Przekąska ze swieżego ogórka


Wspaniała, wytworna  przekąska ze świeżego ogórka z mięsem kraba, bazylii i kremowego serka. Smaczna i szybka w przygotowaniu, doskonała i zdrowa. Swietna  przystawka na zimno, także na uroczyste przyjęcia.

Przekąska ze swiezego ogórka

Składniki:

  • 1-2 długi swieży ogórek
  • 100 g kremowego sera
  • 2 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
  • 125 g ugotowanego mięsa kraba lub paluszków krabowych
  • 1/4 szklanki świeżej bazylii
  • 2 łyżeczki drobno startej skórki z cytryny
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki kaparów
  • sól, pierz
  • kilka listków bazylii

Wykonanie:

  1. Ogórek pokroić na ok. 20 plastrów.
  2. Mięso kraba rozdrobnić i dodać pozostałe składniki.
  3. Tak przygotowaną pastę rozłożyć równomiernie na 20 plastrów ogórka.
  4. Dodać na każdy kleks majonezu i listek bazylii.

Smacznego !

autor: Samantha na podstawie przepisu: bettycrocker.com

20 myśli w temacie “Przekąska ze swieżego ogórka

  1. Natalia 8 kwietnia 2013 / 21:21

    Ekstra, szkoda że nie ma u nas takiego mięsa łatwo dostępnego – pozostają paluszki 🙂

    Polubienie

    • Samantha 9 kwietnia 2013 / 10:45

      Z tego co wiem, to można dostać w lepszych sklepach. Paluszki crabowe też można dodać ! Pozdrawiam 🙂

      Polubienie

  2. Dorota;) 9 kwietnia 2013 / 08:17

    Wiosennie się zrobiło u Ciebie Samantho! Apetyczne i szybkie 😉

    Polubienie

    • Samantha 9 kwietnia 2013 / 10:47

      Och mogłoby już być wiosennie, chyba każdy za nią tęskni ! Buziaczki 🙂

      Polubienie

  3. ewelina 9 kwietnia 2013 / 13:52

    przekaska wyglada naprawde orzezwiajaco, cos chrupiacego na zab z paluszkami krabowymi o kazdej porze dnia , ekstra , na pewno sprobuje;-)

    Polubienie

  4. Krystyna 9 kwietnia 2013 / 15:55

    Bardzo ekskluzywna przystawka i niesamowicie smaczna !!

    Polubienie

  5. Kasia 10 kwietnia 2013 / 12:06

    Ogórek i mięso krabowe? Bardzo intrygujące połączenie smaków 🙂 Szybkie i na pewno smakowite!

    Polubienie

  6. Aga 25 lipca 2013 / 08:32

    Czy paluszki krabowe tez gotować czy surowe?

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s