Sałatka z tuńczykiem


Prosta, zwyczajna sałatka z tuńczykiem może smakować wyśmienicie, jeśli dodamy ulubionych dodatków w postaci sera, kukurydzy, jajka. Podana z oliwą  lub jogurtem, swietnie smakuje do kanapek. Przepis banalnie prosty, zapraszam !

Składniki:

  • 185 g tuńczyka w zalewie
  • 2 jaja
  • 2 szalotki lub szczypior
  • 100 g konserwowanej kukurydzy
  • 120 g żółtego sera
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz, sól

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, pokroić na kawałki.
  2. Tuńczyka odlać z zalewy, dodać jajka, drobno pokrojoną cebulę, kukurydzę i ser grubo starty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
  3. Do mieszaniny dodać oliwę lub jogurt.
  4. Udekorować liskami bazylii.

Smacznego !

autor: Samantha

16 myśli w temacie “Sałatka z tuńczykiem

  1. Dorota;-) 8 lutego 2013 / 15:00

    Lekko i zdrowo, w sam raz po pączkowym czwartku :-P;-)

    Polubienie

  2. Gosia Ostrowska 8 lutego 2013 / 15:26

    Pychota i jaka fotogeniczna!

    Polubienie

    • Samantha 9 lutego 2013 / 15:25

      Ja też lubię takie sałatki, są szybkie do zrobienia i z chlebkiem dobrze smakują ! 🙂

      Polubienie

  3. Kasia 11 lutego 2013 / 11:54

    W tej sałatce nie ma nic, czego bym nie lubiła dlatego zapisuję! I na pewno ją zrobię bo jak na nią patrzę, to aż ślinka leci 😉

    Polubienie

  4. Kasiaaa 12 lutego 2013 / 12:01

    Zdecydowałam! przeprowadzam się do Londynu i będę się u Ciebie stołować 😉 masz wspaniałe, przepisy i niesamowicie je wykonujesz ! Gratuluję talentu kulinarnego 🙂

    Polubienie

    • Samantha 13 lutego 2013 / 15:55

      Zapraszam, z przyjemnoscią Cię powitam ! Dziękuję za miłe słowa uznania 🙂

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s