Dla wszystkich Mam mieszkających w Wielkiej Brytanii, dedykuję te urocze, piernikowe serduszka, bowiem w tym dniu , obchodzony jest angielski „Happy Mother’s Day„.
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżeczki imbiru w proszku
- 90 g masła
- 50 g brązowego cukru
- 125 ml złotego syropu lub miodu
- lukier do dekoracji
Wykonanie:
- Masło, cukier i złoty syrop zagotować, do rozpuszczenia składników.
- Mąkę z sodą i imbirem przesiać, dodać przestudzoną mieszaninę i wyrobić ciasto, do uzyskania gładkiej masy. Odstawić do schłodzenia na 30 minut.
- Po tym czasie, rozwałkować ciasto na grubość 1 cm i wyciąć foremką, kształty serduszka.
- Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 st. C, przez 10 minut.
- Wystudzić i udekorować różowym lukrem.
Smacznego 🙂
źródło: Fresh Living
8 odpowiedzi na “Piernikowe serca dla Mamy”
Są śliczne:) Takie delikatne i pięknie udekorowane:) Poproszę do kawy dwa i na podwieczorek też dwa:) Pozdrawiam:)
PolubieniePolubienie
Dziękuję, miło, że się podobają, proszę się częstować, są pyszne! Pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Słodkie te serducha, a jak precyzyjnie wykonane! gratuluję i pozdrawiam;)
PolubieniePolubienie
Dzięki Dorotko, pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Apetyczne serduszka. 🙂
PolubieniePolubienie
Serduszka rzeczywiscie bardzo smaczne, pozdrawiam !
PolubieniePolubienie
jakie slodkie te serduszka.buziaki
PolubieniePolubienie
Serduszka czekają na dziewczynki, na pewno je schrupią ze smakiem 🙂
PolubieniePolubienie