Smakowity chlebek, w którym właściwie jest wszystkiego po troche, są owoce, orzechy, miód i płatki owsiane. Chlebek został wykonany w automacie do chleba, czyli wersja dla wygodnych, więc nic prostszego.
Składniki /wg. kolejności dodawania w pojemniku/:
- 380 ml wody
- 3 łyżki płynnego, naturalnego miodu
- 600 g mąki pszennej-chlebowej – /orzechy i owoce/
- 25 g płatków owsianych
- 1 łyżka mleka w proszku
- 1/2 łyżeczka soli
- 25 g masła /temp. pokojowa/
- 1/2 łyżeczki suszonych drożdży
Składniki do automatycznej szufladki:
- 60 g suszonych owoców: malina, żurawina, śliwka, morela /pokrojone na kawałki/
- 60 g drobno zmielonych orzechów laskowych
PROGRAM: nr 1, czas: 3,15 godziny / Do pojemnika należy dodać wszystkie płynne składniki, następnie suche/.
Uwaga:
Jeśli w automacie nie ma takiej szufladki, owoce należy wsypać na mąkę.
Smacznego 🙂
8 odpowiedzi na “Chleb miodowo-owsiany z owocami”
jej piękny jest ten chlebek! aż się chce zjeść kromkę!
PolubieniePolubienie
Dziękuję, szkoda, że nie można się poczęstować, pozdrawiam!
PolubieniePolubienie
jak zawsze precyzja i pomysłowość, znakomity chlebek! pozdrawiam;)
PolubieniePolubienie
Dzięki Dorotko, bez wysiłku, a taki dobry 🙂
PolubieniePolubienie
chlebek jak zawsze smakowal:D dziekujemy
PolubieniePolubienie
Cieszę się, pozdrawiam!
PolubieniePolubienie
Mam nadzieję, że można go również wykonać w piekarniku. Świetny przepis! Dziękuję! 🙂
PolubieniePolubienie
Każdy chlebek można upiec w piekarniku, tylko trzeba dodać aktywne drożdże suszone lub świeże, pozdrawiam!
PolubieniePolubienie