Szparagi z łososiem


Szybka przekąska na zimno, z wędzonym łososiem, ziołowym serkiem i szparagami. Doskonała na wieczorne party w gronie przyjaciół.

Składniki:

  • 12 szparag
  • 220 g ziołowego serka kremowego
  • 12 małych plastrów łososia wędzonego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • pieprz, sól do smaku

Przygotowanie:

  1. Szparagi blanszować we wrzącej wodzie przez 8 minut. Odcedzić i ochłodzić w lodowatej wodzie, ponownie odcedzić.
  2. Na każdy plaster łososia nakładać 1,5 łyżki sera i na wierzch jednego szparaga, zwinąć w rulon.
  3. Skropić oliwą i sokiem z cytryny.
  4. Przed podaniem schłodzić przez 30 minut.

Uwaga:

Proporcje na 12 szt. potrawy.

Smacznego:)

źródło:delicious-taste.com

5 myśli w temacie “Szparagi z łososiem

  1. Dorota 21 stycznia 2012 / 15:38

    znakomita szybka przekąska dla takich leniuchów jak ja, idealna na karnawał! pzdr;)

    Polubienie

    • Samantha 21 stycznia 2012 / 23:08

      Dorotko, przygotowanie tej potrawy zajmuje nie wiele czasu, ja przygotowałam w ciągu 15 minut, pozdrawiam.

      Polubienie

  2. citrouille 21 stycznia 2012 / 16:44

    Ojej, a skad o tej porze roku szparagi ???

    Polubienie

    • Samantha 21 stycznia 2012 / 23:03

      W Wielkiej Brytanii, szparagi dostępne są przez cały rok, myślę, że w Polsce też je można dostać w dobrych marketach, pozdrawiam

      Polubienie

  3. Kasia 27 stycznia 2012 / 18:41

    oczywiście, że można teraz dostać szparagi! wczoraj dogodziłam sobie taką przekąską i od razu wieczór wyglądał inaczej! 🙂

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s